Salam Untuk Warga SKSHK

Salam untuk semua warga SKSHKompleks.  Salam juga kepada warga SK Serting Hilir.

Dengan updatenya blog ini bermakna, blog ini saya khususkan untuk warga SKSH Kompleks. Ini tidak bermakna, warga SKSI telah saya lupakan. Anda semua masih segar dalam ingatan saya. Malahan SKSI dan semua warganya, tidak akan hilang dari ingatan ini.

Bagi warga SKSH Kompleks, saya memang suka berblog. Semasa di SKSI, saya amat menggalakkan warga SKSI berblog samada menggunakan blog sekolah atau menggunakan blog sendiri.

Blog sebenarnya adalah medium yang sangat baik yang boleh digunakan untuk pelbagai tujuan dan objektif. Sebagai warga pendidik, blog boleh digunakan untuk kita menyampaikan atau berkongsikan pelbagai maklumat atau kemahiran kepada rakan-rakan atau kepada pelajar kita.

Blog juga boleh digunakan untuk meluahkan perasaan atau apa sahaja yang anda rasa dan hendak dikongsikan dengan pelawat atau pembaca blog anda. Blog juga boleh digunakan untuk menjalin perhubungan dan persahabatan dengan pelbagai lapisan masyarakat atau pelbagai bangsa.

Lihat sahaja bagaimana FaceBook telah menjadi satu ruang untuk seluruh penghuni dunia untuk menjalin ikatan persahabatan, mencari sahabat yang telah hilang, tempat untuk bertemu jodoh, tempat untuk membuat pengumuman atau jemputan atau tempat untuk mengiklankan perniagaan.

Oleh itu, marilah sama-sama berblok. Gunakanlah blog sekolah kita untuk anda menyampaikan mesej atau pesanan atau berkongsikan pengetahuan sesama kita dan dunia luar.

Anda juga boleh berblog dengan membina blog sendiri melalui blogspot.com atau blogpress.com atau blog berbayar anda sendiri. Linkkan dengan blog sekolah.

Sekian untuk kali ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: