Selamat Bercuti

Salam untuk semua warga pendidik dan siswa/siswi SKSI

Selamat bercuti untuk semua. Walaupun cuti yang pendek, diharapkan rakan pendidik dapat sedikit rehat untuk meluruskan segala urat dan ketegangan setelah selama 5 bulan sepanjang tahun 2010 ini bertungkus lumus melaksanakan segala program dan perancangan 2010 di samping tugas harian di bilik darjah.

Saya percaya sebahagian saudara tidaklah berapa cuti sangat kerana ada kelas-kelas tambahan yang telah diatur dalam cuti ini. Tahniah dan setinggi penghargaan kepada saudara/saudari yang sanggup mengorbankan cuti demi kelansungan pencapaian cemerlang anak-anak didik kita di SKSI ini.

Bagi siswa-siswi, cuti untuk berehat seketika. Ini tidak bermakna anak-anak semua cuti segala-galanya. Cuti hanya tidak pergi ke sekolah sahaja. Pembelajaran mesti diteruskan.

Rasullah pernak bersabda: “Belajarlah sehingga keliang lahat”  Ini bermakna, dalam proses kita belajar ini, sebenarnya tiada hentinya. Walaupun secara resminya, mulai esok, anak-anak akan bercuti, buku dan kerja-kerja latihan masa cuti tidak boleh diabaikan.

Bagi anak-anak yang berada di tahun 6, kelas tambahan masa cuti ini adalah sesuatu yang WAJIB dihadiri. Saya akan dapatkan maklumat kehadiran semua pelajar tahun 6 dari guru berkenaan.

Sebenarnya cuti antara semester ini bukan cuti untuk pelajar tahun 6. Ini adalah masa untuk mengukuhkan persediaan anak-anak menghadapi UPSR bulan September ini. Gunakanlah cuti yang sangat berharga ini secara bijak dan bermanafaat khususnya persediaan anak-anak menghadapi UPSR anda semua.

Akhir sekali, selamat bercuti sekali lagi untuk semua warga pendidik dan semua siswa-siswi SKSI.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: