Tahniah

Salam untuk semua warga SKSI

Agak lama saya tidak updatekan blog ini. Kesibukantugasan harian menyebabkan saya kekurangan masa untuk berbloging. Ini bukan bermakna saya lupa dengan untuk berbloging. Malahan saya sentiasa menggalakan tuan/puan sentiasa menggunakan medium seperti blog ini untuk mengutarakan sebarang cadangan, pendapat, kemahiran, ilmu, pertanyaan, kemusykilan dan sebagai untuk tatapan kita semua khususnya warga SKSI..

Semalam, 31 Mei 2010 bertempat di Sek Men Dato Abd Razak, Sungai Gadut Seremban, saya dengan YDP PIBG En. Osman telah berada di sana untuk menerima Anugerah UPSR 2009.

Untuk makluman rakan-rakan guru dan bukan guru serta semua warga SKSI, sekolah kita telah menerima 3 Anugerah iaitu pencapaian GPS di bawah 2.1, Peratus 5A melebihi 10% dan Peningkatan 5A.

Tahniah kepada semua guru SKSI dan semua warga SKSI termasuk PIBG yang telah menyumbang kejayaan yang kita perolehi ini. Bukannya mudah untuk mencapai kejayaan seperti ini lebih-lebih lagi sebagai sebuah sekolah kampung di mana rata-rata pelajarnya terdiri dari anak-anak kampung ditambah lagi dengan keadaan sekolah kita yang mungkin kurang selesa bagi pelajar dan guru-guru serta warganya.

Tapi berkat kerjasama, kesungguhan, ketabahan dalam menghadapi pelbagai kekurangan, keinginan dan cita-cita yang sentiasa meruap-ruap untuk bersaing dan berjaya serta tanpa mengenal jemu untuk memastikan kejayaan anak-anak kita di SKSI ini, akhirnya kita berjaya mencipta kejayaan yang sangat membanggakan kita semua.

Harapan saya sebagai pengurus sekolah ini, kejayaan yang kita perolehi ini tidak akan berhenti setakat ini. Kejayaan ini perlu diteruskan. Kita perlu cipta kejayaan yang lebih besar.

Keringat dan komitmen saudara-saudari semua amat saya perlukan lagi. Ketabahan dan kesungguhan saudara-saudari perlu diteruskan lagi. Kesabaran menghadapi karenah anak-anak kita khususnya yang akan mengambil peperiksaan UPSR tahun ini, amat saya perlukan lagi.

Anggaplah anak-anak yang berada di Tahun 6 itu sebagai anak-anak kita yang sebenar. Anggaplah kita adalah ibu dan bapa mereka yang sebenar. Didiklah, asuhlah, ajarlah, berilah kemahiran yang perlu, belailah mereka, dengarlah rintihan mereka, curahkanlah segala ilmu yang ada, bimbinglah mereka, sedarkanlah mereka, gunakanlah pelbagai kemahiran dan muslihat untuk memastikan mereka belajar dan bersedia untuk upsr mereka, jangan biarkan mereka leka. Pendek kata, sayangi dan kasihilah mereka sebagaimana kita menyayangi anak-anak kita yang berada di rumah.

Insya Allah, kita bakal mencipta kejayaan seterusnya…

Jutaan terima kasih dan setinggi penghargaan kepada saudara-saudari semua. Mohon seribu maaf. Saya tidak mampu untuk memberikan penghargaan berbentuk material atas jasa dan sumbangan saudara saudari semua. Hanya tuhan yang Maha Esa akan membalas jasa dan pengorbanan saudara semua.

Terima kasih dan jumpa lagi pada post akan datang.

“Ikutilah Pemimpin Anda”

Norman Zainal

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: