Selamat Kembali Ke Sekolah

Salam untuk semua,

Setelah bercuti lebih kurang seminggu, saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan selamat kembali ke sekolah. Walaupun boleh dikatakan sebahagian besar dari saudara/saudari sentiasa berulang alik ke sekolah walaupun cuti seminggu, namun saya percaya saudara/saudari sekurang-kurangnya  telah mendapat sedikit rehat dan melepaskan ketegangan yang wujud sejak dari awal persekolahan yang lalu.

Sebagai guru atau lebih tepat lagi sebagai pendidik,  tugas dan tanggung jawab kita adalah amat besar dan luas serta memerlukan pengorbanan yang amat besar.  Jika kakitangan awam yang lain bertugas semasa cuti, mereka dibayar dengan pelbagai elaun lebih masa dan sebagainya. Tetapi sebagai seorang guru, tugas yang kita hulurkan semasa cuti, tidak pernah dibayar atau diberi elaun tertentu.

Jesteru itu sebagai pemimpin anda semua, saya mengambil kesempatan untuk mengucapkan setinggi penghargaan kepada semua Guru Penolong Kanan, Guru Bertugas dan semua guru yang mengajar kelas-kelas tambahan dalam cuti semata-mata untuk kepentingan dan kelansungan pendidikan anak-anak yang ada di SK serting ilir ini.

Bagi kakitangan bukan guru, samada yang berada di pejabat, bilik ICT atau dilapangan kebun dan kolam, saya juga tidak lupa untuk mengucapkan setinggi penghargan. Jika anda tidak memberikan kerjasama, proses pendidikan berterusan dalam masa cuti tidak akan dapat berlaku.

Terima kasih dan setinggi penghargaan untuk anda semua sekali lagi. Ingatlah bahawa “Sekolah yang cemerlang muncul apabila semua guru dan kakitangannya cemerlang” Anda tahu ??… “Anda semua adalah cemerlang..”

Guru Besar.

Advertisements

One Response to “Selamat Kembali Ke Sekolah”

  1. azhari Says:

    Samo-samo la kito cemerlang dalam apa saja yang kito buat dan yang di rancang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: